V času COVID-19 epidemije postajajo mobilni telefoni ključni del nakupovalnega procesa. Stranke želijo uporabo mobilnega in brezkontaktnega načina plačevanja ter prevzema blaga, kar zahteva interakcijo z mobilnim telefonom. Raziskave so pokazale, da so mobilni telefoni zelo umazani in lahko vsebujejo do milijon škodljivih bakterij in virusov. Razkuževanje telefonov je v tem obdobju zato še toliko bolj pomembno.  Na trgu obstajajo različne dezinfekcijske rešitve za osebno uporabo. Kako pa lahko umazan telefon razkužimo na javni lokaciji npr. v nakupovalnem centru? Ena izmed zelo učinkovitih možnosti je z uvc tehnologijo nad umazanijo na telefonih.

Družba KAGOS PRO d.o.o. je v okviru blagovne znamke Napolnite.si svojim polnilnim postajam dodala ultravijolično tehnologijo, ki strankam omogoča poleg polnjenja tudi razkuževanje telefonov.

Polnilne postaje so zelo primerne na številnih javnih lokacijah, kot so:

  • nakupovalni centri, trgovine,
  • bari, kavarne, restavracije,
  • avtobusna in železniška postajališča,
  • hoteli, kampi, turistično informacijski centri,
  • športne dvorane, stadioni, fitnes centri,
  • muzeji, knjižnice, galerije,
  • šolski in izobraževalni centri,
  • bolnišnice, zdravstvene ustanove,
  • sejmišča in prireditveni prostori.

Napolnite si mobilne telefone in jih razkužite z ultravijoličnimi žarki

Razvojni tehnologi v družbi KAGOS PRO d.o.o. nenehno iščemo načine, kako zadovoljiti spreminjajoče se potrebe strank.  Naša glavna prednostna naloga je omogočiti hitro polnjenje baterij telefonov na javnih lokacijah in ob tem zagotoviti najvišjo stopnjo varnosti. Po novem pa tudi učinkovito dezinfekcijo vseh tipov telefonov in ostalih prenosnih naprav, kot so iPod, slušalke, power bank-i,  itd. Nadgradnja polnilne postaje z uvedbo UV-C tehnologije je bila zato nujno potrebna. S tem želimo zaščititi nove kupce v trenutnem okolju in zadostiti novim zaščitnim ukrepom.

V družbi KAGOS PRO d.o.o. smo razvili dezinfekcijsko polnilno postajo z dvema funkcijama v enem, polnjenje in razkuževanje mobilnikov. Polnilne postaje so izdelane v Sloveniji in vsebujejo UV-C tehnologijo, ki deaktivira škodljive viruse in uniči bakterije na mobilnih telefonih.

Dezinfekcijske polnilne postaje napolnite.si pomagajo lokacijam in strankam zagotoviti večjo varnost. UV-C svetloba uniči do 99,9% virusov in bakterij in ob pravilni uporabi ne predstavlja tveganja za zdravje. Analizo učinkovitosti UV-C svetlobe so nam naredili v laboratoriju za razsvetljavo in fotometrijo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Do implementacije UVC tehnologije v polnilne postaje je prišlo zaradi pandemije koronavirusa in povpraševanja po varnosti nakupovanja. Posledično so bile polnilne postaje nadgrajene z UV-C žarnicami, ki oddajajo mikrobiološko svetlobo. Lučka UV-C inaktivira do 99,9% virusov in bakterij. Postopek razkuževanja traja le nekaj minut in traja sočasno med polnjenjem telefonov.

Če povzamemo sta čistoča in razkuženi prostori oz. površine prednostni nalogi vseh javnih lokacij z večjim številom obiskovalcev. Učinkovito razkuževanje z  UV-C svetlobo zagotovo zasluži pozornost za zagotavljanje čistoče telefonov. V prihodnosti bo razkuževanje mobilnih telefonov na javnih lokacijah zagotovo pomemben in eden izmed ključnih elementov osnovne opreme. Več informacij o polnjenju in razkuževanju telefonov na javnih lokacijah najdete tukaj.