Nova študija avstralske nacionalne znanstvene agencije CSIRO je pokazala, da lahko korona virus preživi 28 dni na gladkih, steklenih površinah, kakršne najdemo na zaslonih mobilnih telefonov.

Da se izognemo tveganju za okužbo s koronavirusom, smo bili primorani prilagoditi svoje vedenje. Nosimo maske, upoštevamo družbeno distanco, omejujemo druženja v zaprtih prostorih in si pogosteje ter bolj temeljito umivamo roke. Večina nas vsakodnevno uporablja mobilne telefone. Ali jih tudi razkužujemo? Verjetno ne vsak dan. To pa je lahko velik problem.

Veliko študij dokazuje, kako umazani so naši mobilni telefoni. Pravzaprav prenašajo 10- krat več mikrobov in bakterij kot večina straniščnih sedežev. Za virus COVID-19 študije ugotovljajo, da lahko preživi na mobilnem telefonu tudi do 28 dni.

Svoje telefone pogosto nosimo v žepih, torbicah ali pa jih odložimo v javnih prostorih na recepcijski pult, klopco, mizo v restavraciji, kavarni itd. Kadar se spomnimo oz. kje preberemo, šele takrat očistimo zaslon telefona. Vendar to ni dovolj za vse mikrobe in viruse, ki so bolj trdovratni in ostanejo na površini zaslona dlje časa. Korona virus preživi 28 dni na telefonih. Edina temeljita rešitev razkuževanja je UV-C svetloba, ki lahko uniči 99% virusov in bakterij in ob pravilni uporabi ne predstavlja tveganja za zdravje.

Dobre novice!

Za javne lokacije, kot so nakupovalni centri, restavracije, kavarne, izobraževalne ustanove, turistične destinacije, itd, obstajajo odlične rešitve.

Družba KAGOS PRO d.o.o. je v okviru svoje blagovne znamke napolnite.si razvila dezinfekcijske polnilne postaje z dvema funkcijama v enem: polnjenje in razkuževanje mobilnikov. Polnilne postaje so izdelane v Sloveniji in omogočajo poleg hitrega polnjenja tudi razkuževanje. Postopek je precej enostaven. Mobilnik vstavite v posamezni predal in ga priključite z ustreznim kablom. Ko predal zaprete se UV-C svetloba avtomatsko aktivira za pet minut. Po tej minutaži se svetloba samodejno deaktivira, mobilnik pa lahko polnite dalje.

Kdo ne želi imeti temeljito razkuženega mobilnika? Naj bodo vaši obiskovalci oz. gostje brez stresa povezani s svetom in varni pred okužbami. :)